Tratamentul contabil si fiscal al serviciilor NON UE

Societate neplatitoare de TVA – achizitii servicii NON UE (China)

Inainte de a vedea toate implicatiile fiscale si contabile se analizeaza locul prestarii serviciului cf. art 278 din Codul fiscal prin prisma calitatii de persoana impozabila sau persoana neimpozabila care vinde sau achizitioneaza servicii.

Ca Regula Generala trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte cu privire a locului prestarii serviciilor de catre prestator impozabil sau neimpozabil , astfel :

In cazul prestatorilor de servicii catre presoane impozabile locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acționează ca atare este locul unde respectiva persoană care primește serviciile își are stabilit sediul activității sale economice.

In cazul prestatorilor de servicii catre presoane neimpozabile locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul își are stabilit sediul activității sale economice.

In functie de locul prestarii servicilui si in functie de persoana impozabila sau neimpozabila , putem determina daca facturile sunt sau nu supuse impozitarii TVA in Romania.

Pentru detalii privind serviciile oferite si oferte ne gasiti

sau la adresa de e-mail

Bujor.mirabela@yahoo.com